HELP WHIT SURFING:

PAGE MAIN CONTENTS:

The new project

The proposal by Nieto Sobejano Architects was based on almost total recovery of the primitive shapes of the convent, adding a new building that, as opposed to previous extensions, respects the look of the original building. To do this, the 16th century building has been renovated and connections have been built through to the new building, without affecting the newly recovered shape.

Plant wall

One of the unique elements of the new building is the aluminium facade covering the entire building. As a result of joint work between the team of architects and the artists Leopoldo Ferrán and Agustina Otero, the building has been given the capacity to blend in with its environment, Mount Urgull, as the perforated sheets let the vegetation pass through so that it can overhang like it does on the mountain's worn stone, inspiring the artists' work.

The new hall meets a series of needs that the former facilities could not, and thereby extends the range of services that San Telmo is able to offer after its reopening.

Access and Entrance Hall

Access and Entrance Hall

The new hall centralises public access to the museum from Zuloaga square. A wide entrance hall with double height constitutes the reception area leading off to different public spaces. Having bought their ticket, visitors can choose to take a look in the new hall or the historical building and they can also access the public areas (events room, library, cafe, educational workshop, lab) located on different levels.

Exhibition rooms

Exhibition rooms

The exhibition rooms are arranged on two levels of the new hall. On the ground floor, a gallery 9m long and 6 m high flexibly houses exhibitions allowing large scale pieces as it has a surface area of 500m2. The first floor room is different, with a lower ceiling, intended to house part of the permanent exhibition.

Office Area

Office Area

This is located on the top floor of the hall, parallel to the church nave. It receives natural light through a series of small patios and directly through the outer facade.

Events Room

Events Room

With capacity for 140 people, this room is on the ground floor next to the entrance hall, allowing independent use.

Library

Library

This is on a mezzanine floor, linked to the double height area of the entrance hall, connected visually through a glass wall, just like the café.

Educational Workshop

Educational Workshop

Located over the Library and equipped for different needs, it becomes the ideal place for activities and workshops with groups.

Lab

Lab

Opposite the Educational Workshop, this is a wide room open to new initiatives, with the advantage of great flexibility.

Café

Café

This is located on the ground floor for independent use.


WEB HEADER:

San Sebastián, ciudad de la cultura

Language selection menu

Auxiliary menu:

Museo San Telmo in social networks:

  • Twitter
  • Flickr
  • Youtube
  • San Sebastián 2016
  • Ayuntamiento de Donostia-San Sebastián

MENU_TEMATICO:


SEARCH ENGINE:


PAGE FOOTER:

  • Ayuntamiento de Donostia-San Sebastián
  • Gobierno Vasco
  • Diputación Foral de Gipuzkoa
  • Ministerio de Cultura

HELP WHIT SURFING: